Hallo.
Ik ben Ine. Creatief. Fotograaf. Ondernemer.
Droomt van nieuwe werelden.

Mijn eerste camera kreeg ik toen ik twaalf was. Liefde op het eerste gezicht? Dat niet meteen. Toch ontdekte ik al snel hoe fascinerend het is om door een lens naar de wereld te kijken, speurend naar verhalen, mensen en gezichten.

Die camera bleek later een toegangsticket tot de meest bizarre of opmerkelijke plekken. Een illustere vrouwengevangenis. Gore rioleringen in Roemenië. Een afgelegen schooltje in de Iraakse woestijn. Een vluchtelingenkamp in Palestina.

Fotograaf die wortel schoot in Gent

In 2004 studeerde ik af aan het KASK in Gent. Met een extra opleiding als excuus, trok ik daarna op avontuur naar Israël. Nieuwe culturen ontdekken heeft me nooit meer losgelaten. En als dat kan op twee wielen: des te beter.

Eens terug in België, ging ik aan de slag als freelance fotograaf in mijn oude uitvalsbasis. In Gent lanceerde ik ook Matuvu, een kleine digitale studio die bedrijven en organisaties advies geeft over visuele en online communicatie.

Fotograaf met een sociale voelspriet

Als fotograaf werk ik vanuit Gent voor bedrijven in uiteenlopende sectoren. Van technologie tot onderwijs, architectuur of automotive. Waar jouw organisatie of onderneming ook voor staat: ik giet het graag in een treffend beeldverhaal.

Een bijzondere zwak heb ik voor NGO’s, sociale organisaties en bedrijven die van de wereld een betere plek willen maken. Dat ik in mijn job mensen mag ontmoeten die elke dag stenen verleggen, doet me nog vaak in de arm knijpen.

Freelance fotograaf in Gent vandoen?

Op zoek naar een freelance fotograaf in Gent? Of binnen een straal van 10.000 kilometer? Gevonden! Je schakelt me in voor bedrijfsfotografie, portretfotografie, reisreportages of vastgoedfotografie. Neem eens een kijkje naar mijn portfolio.

Wat denk je, zijn we een match? Contacteer me vrijblijvend.

hello@inedehandschutter.be
+32 477439060


Klanten

Confo Therapeutics, Carl Zeiss, Chili Publish, Deliveroo, Flanders Bio, Econopolis, Hologic, Incofin, i-Text, Make Sense, Microsoft, Procter&Gamble, Socrates Private Travel, Showpad, Sofico, The Reference, Turnstone Communications, UZ Gent, VAB, Van Lanschot, Valo Blinds, VIB, Xplorethenorth, Yoga on Call

Opleiding

2002 – 2004

Post-graduaat in kunsten en fotografie (summa cum laude) aan de Bezalel Academy of Fine Arts and Design, Jerusalem, Israel (Jury: Ronald Jones, Francis McKee, Ido Bar-El, Nahum Tevet)

  • - studiebeurs voor buitenlandse studies, 2002-2003, 2003-2004

1995 – 2000

Master in de kunsten (magna cum laude) aan de Academie voor Schone Kunsten (School of Arts) Gent.

  • -'Legaat Fransciscus Pycke' Juni 2000
    - genomineerd voor ‘Horlait Dapsens’ Juni 2000
    - intern fotografie 'De Morgen', Juni & augustus 1999